PADI Rescue Diver duikopleiding: De duikcursus voor de duiker die veel wil leren over het voorkomen van duikongelukken. Vanuit de theorie en praktijk leren we je om hiermee om te gaan en we leren je hoe hierbij hulp te bieden indien nodig. Volg deze duikopleiding in Westervoort of Zandvoort.

Na het behalen van het Avanced Open Water Diver Brevet heb je als duiker al behoorlijk wat ervaring. De PADI-duikopleiding houdt hierna echter niet op, maar gaat verder met de Rescue Diver cursus zodat je de eigen vaardigheid nog verder kunt vergroten. Veel meer dan de Open Water en de Advanced cursussen is de Rescue Diver cursus gericht op het helpen van andere duikers. Weten wat je moet doen om een andere duiker met problemen te helpen vergroot je zelfvertrouwen en geeft veel voldoening. Deze cursus sluit goed aan op de Emergency First Response cursus, maar is gericht op duiken. De oefeningen van de Rescue Diver cursus variëren van het voorkomen en oplossen van kleine problemen tot leiding geven en hulp bieden bij noodgevallen. Al met al een zeer praktijkgerichte cursus die leuk is om te doen en waar je veel van leert.

De PADI RESCUE DIVER cursus bestaat uit een theorieopleiding (zelfstudie in combinatie met theorielessen) afgesloten met een theorie-examen. Buitenwateropleiding: vijf buitenwatersessies waarin twaalf verschillende oefeningen gedaan worden. Om aan deze cursus deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van het PADI Advanced Open Water Diver of gelijkwaardig brevet en het PADI “EFR”-brevet of bewijs van training in reanimatie en primaire eerste hulp, niet ouder dan 2 jaar.

Als je over het bovenstaande vragen hebt neem dan contact met ons op en we beantwoorden al je vragen! Voor al onze opleidingen geldt dat wij de cursusdata in onderling overleg vaststellen. We realiseren ons dat de duikopleiding vaak in een druk leven ingepast moet worden en daarom vinden wij flexibiliteit in de planning erg belangrijk.