Een DPV (Diver Propulsion Vehicle) is een onderwaterscooter die je in staat stelt om in één enkele, avontuurlijke, duik een groter gebied te bezoeken dan je ooit zou kunnen doen bij een normale duik. Met deze scooter kom je bijvoorbeeld wel bij het wrak wat net even verder weg ligt en houd je ook nog tijd over om het te bekijken, voordat je lucht op is. Omdat je zelf nauwelijks hoeft te vinnen, waardoor je minder energie en dus lucht gebruikt, kun je waarschijnlijk langer onder water blijven.

Tijdens deze PADI specialty duiken we met een DPV, waarmee je een snelheid tot 5 km/u kunt halen. Je leert alles over hoe de scooter werkt. Hoe schakel ik tussen de verschillende snelheden, hoe houd ik hem vast, wat is mijn positie onder water, hoe stuur ik, hoe klaar ik mijn oren tijdens het scooteren en nog veel meer. Je begrijpt al dat er dus heel wat komt kijken bij het gebruik van een scooter onderwater en dat je niet zomaar in het water springt met zo’n scooter.

Naast al deze praktische voordelen van duiken met een scooter, is duiken met een DPV vooral leuk om te doen! En dat is natuurlijk het belangrijkst. Een erg leerzame PADI specialty dus, waar je erg veel duikplezier aan zult beleven!