In deze unieke specialty nemen we je mee in wereld van de haaien!

Jaarlijks worden er miljoenen haaien gevangen en gedood voor hun vinnen. Maar ze worden niet alleen gedood voor hun vinnen, maar ook omdat ze een bedreiging zouden vormen voor zwemmers, surfers en andere watersporters. Maar is dat wel zo?
In de Shark Conservation Diver cursus leer je waarom haaien zo uniek en kwetsbaar zijn, het belang van een gezonde haaien populatie, wat de bedreigingen zijn voor haaien en hoe we deze kunnen managen. Maar ook welke acties we zelf kunnen ondernemen om haaien te beschermen.

Deel 1 van deze specialty, de theorie, vindt plaats bij Dive2Dive en voor deel 2 vertrekken we naar Burgers Zoo in Arnhem. Daar krijgen we een unieke rondleiding door Burgers Ocean. Temidden van grote aquariums met een totale inhoud van 8 miljoen liter water zwemmen meer dan 3.000 vissen. In totaal zijn 160 soorten vertegenwoordigd in Burgers Ocean waaronder verschillende soorten haaien! Een bioloog van Burgers Zoo zal ons hier rondleiden. Een kijkje achter de schermen dat je misschien nooit meer meemaakt.

De cursus duurt een hele zaterdag of zondag. Bel voor informatie over de mogelijke data!