Service en onderhoud duikmaterialen

Duikmateriaal service in ons eigen service-station.

Wij halen je set volledig uit elkaar en vervolgens kun je weer veilig gaan duiken.

Duikmateriaal service is een belangrijk onderdeel van duiken als een veilige sport, maar je materiaal moet wel in goede staat zijn. Je duikfles moet jaarlijks visueel geïnspecteerd worden en iedere 5 jaar moet de fles een hydrostatische test ondergaan. Beide voordelige fleskeuringen kunnen wij voor je verzorgen. Duikmateriaal dient geserviced te worden, ademautomaten en trimvesten hebben daarom ook onderhoud nodig. Wij mogen veel merken zelf onderhouden en voor de overige merken hebben wij een samenwerking met diverse collega’s opgebouwd, zodat wij bijna ieder merk ademautomaat voor je kunnen controleren.

Een ademautomatenset moet minimaal één keer per jaar onderzocht worden.

Controle

Vaak krijgen wij te horen dat de ademautomaat 5 jaar of langer geleden nog nagekeken is en sinds die tijd maar gedurende twee vakanties is gebruikt, dus slechts 10 à 20 duiken. Je denkt dan vaak dat de service niet nodig is, helaas is dit niet waar! In je ademautomaat zitten veel bewegende onderdelen die vaak door kalkaanslag of opgedroogde zoutkristallen vast gaan zitten en o-ringen drogen uit, ook als je ze niet gebruikt.

Preventief onderhoud

De prijs van een onderhoudsbeurt is vaak merkafhankelijk. Neem daarvoor contact met ons op.

We verrichten dan de volgende services aan uw ademautomatenset:

  • Onderdelen worden na demontage grondig ultrasoon gereinigd
  • Oude o-ringen worden vervangen voor nieuwe en ingevet
  • Filters en andere standaard onderdelen worden vervangen
  • Fabrieksinstellingen worden hersteld

Kortom, na een servicebeurt is je ademautomaat van binnen weer zo goed als nieuw. En kun je onbezorgd weer het water in gaan.