PADI Emergency First Response duikopleiding. De duikcursus voor de duiker die meer wil weten van EHBDO: Eerste Hulp Bij (bijna) Duikongelukken. De EHBO cursus van PADI. Het is soms erg belangrijk om mensen te kunnen helpen in noodsituaties. Deze kan verschillen van een snee in de vinger tot een hartstilstand. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan in of rondom huis zijn,tijdens je vakantie of bij het duiken. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om de medemens in die noodgevallen te kunnen helpen. In veel gevallen is er wel enige vaardigheid nodig om tot actie over te gaan bij zo’n noodgeval.

PADI EMERGENCY FIRST RESPONCE oftewel “EFR” is een modulair programma wat speciaal is ontworpen om je de primaire vaardigheden te leren die je als hulpverlener nodig hebt. Met de PADI EFR leren we je hoe te handelen bij ongelukken in diverse situaties.

De cursus is niet alleen geschikt voor de duikers maar voor ieder mens die de basisbegrippen van eerste hulp bij ongelukken wil leren. Je hoeft dus niet perse een duiker te zijn om deze cursus bij ons te volgen. Ook bedrijven en hulpverlenende instellingen maken gebruik van EFR.

Tijdens de EFR-lessen wordt er o.a. aandacht besteed aan verschillende snijwonden, reanimatie, mond op mond beademing, breuken en bewusteloosheid. Er worden een aantal situaties in scène gezet en zo leer je om praktisch te kunnen handelen.

Het EFR lesprogramma bestaat uit 2 lesavonden waar uitvoerig aandacht wordt besteed aan een stuk theorie en een groot deel gesimuleerde praktijksituaties. Aan het einde van de 2e lesavond wordt je gebrevetteerd.

Na het behalen van je EFR brevet kun je in combinatie met je Advanced brevet meedoen aan de PADI RESCUE DIVER cursus. Tijdens deze cursus wordt dieper ingegaan op de problemen en noodsituaties die kunnen ontstaan tijdens het duiken.

Voor al onze opleidingen geldt dat wij de cursusdata in onderling overleg vaststellen. We realiseren ons dat de duikopleiding vaak in een druk leven ingepast moet worden en daarom vinden wij flexibiliteit in de planning erg belangrijk.